Sałatka śledziowo-warzywna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    4 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • marchewka2

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • mały seler

    1 szt
  • ogórki kiszone

    1 szt
  • groszek zielony

    1 szkl
  • mały por

    1 szt
  • jajko

    4 szt
  • majonez

    1/2 szkl
  • pieprz do smaku

    1 szczyptka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie.
Do garnka wkładamy warzywa marchewkę,pietruszkę i seler gotujemy al dente.Jajka gotujemy na twardo.Oczyszczone filety śledziowe dokładnie myjemy osuszamy,następnie kroimy w drobną kostkę.
Cebulę i pora kroimy w kosteczkę przelewamy wrzątkiem na sitku.Ugotowane warzywa ,jajka kroimy w kosteczkę.Ogórki i jabłko kroimy w kosteczkę.Wszystkie składniki wkładamy do dużej miski,dodajemy groszek zielony dokładnie mieszamy dodajemy majonez jeszcze raz mieszkamy,Doprawiamy do smaku pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat