Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z orzechami włoskimi

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź 500 ml - śledzie po wiejsku
jajko 2 szt
orzechy włoskie 100 g
majonez 1 czubata łyżka
sól i pieprz do smaku
szczypiorek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z orzechami włoskimi

Jajka gotujemy na twardo, studzimy obieramy i kroimy w kostkę. Śledzie kroimy w kostkę, połowę cebuli ze słoika również kroimy w mniejsze kawałki. Przekładamy całość do miski. Orzechy siekamy w mniejsze kawałki i dodajemy do śledzie. Następnie dodajemy majonez doprawiamy do smaku i mieszamy. Podajemy dekorując szczypiorem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 01.01.2015 19:14
hmmm, jak ładnie
Seba 29.12.2014 09:56
bardzo dobra
gosia56 28.12.2014 09:37
pyszny śledzik;)
Christopher 14.12.2014 18:14
Smaczne śledziki.
RenataZ-et 14.12.2014 14:40
smaczne połączenie
pajbek 14.12.2014 14:27
Pyszna :-)
Gracer 14.12.2014 14:13
Lubię takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak