sałatka śledziowa z cieciorką

sałatka śledziowa z cieciorką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety matias

    3 sztuki
  • cieciorka

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • ziemniak

    4 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko ugotowane na twardo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sałatka śledziowa z cieciorką

Marchew i ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić. Cebulę posiekać. Matiasy namoczyć w zimnej wodzie na pół godziny, odsączyć, pokroić. Warzywa z puszek odsączyć. Wszystko deliktnie wymieszać z jogurtem i majonezem, doprawić do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

ao_12 02.10.2013 22:16
interesujące połączenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat