Sałatka śledziowa wiosenna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    1/2 szt
  • pomidor

    1 szt
  • ogórek zielony

    1/2 szt
  • jajko

    1 szt
  • korniszon

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • śmietana

  • majonez

    1 łyżka
  • natka pietruszki

  • matijasy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie odcedzamy z oleju i kroimy w paseczki . Por kroimy w cieniutkie plasterki . Pomidora kroimy w dużą kostkę .Korniszony kroimy w kosteczkę . Zielonego ogórka kroimy w półplasterki . Jajko gotujemy siekamy . Wszystkie składniki lekko ze sobą mieszamy .Solimy ,doprawiamy pieprzem . Dodajemy natkę pietruszki . Mieszamy śmietanę z majonezem i polewamy tym sosem sałatkę

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwa643 19.03.2012 06:38
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat