Sałatka śledziowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matasy

    5 szt.
  • jaja na twardo

    5 szt.
  • ogórek

    5 szt
  • pieczarki marynowane

    5 szt.
  • musztarda francuska

  • majonez

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie (lekko wymoczone) kroimy na małe kawałki lub paseczki, jajka ugotowane na twardo, ogórki (najlepiej te kupowane z puszki) oraz grzybki kroimy w kostkę (nie musi być drobno). Doprawiamy musztardą i majonezem oraz pieprzem i ewentualnie solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela/bella81 20.09.2011 08:16
ciekawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat