Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka selerowo-marchewkowa do obiadu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 średni
marchewki 2-3 średnie
olej roślinny 2-3 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka selerowo-marchewkowa do obiadu

Seler i marchewki wyszorować, zalać gorącą wodą i ugotować do miękkości.
Odcedzić, zalać zimną wodą i pozostawić na kilka minut - ponownie odcedzić, obrać i utrzeć na największych oczkach tarki. Można też wykorzystać jarzyny z rosołu lub wywaru.

Połączyć w miseczce utarte wrzywa, skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć i polać olejem - dokładnie wymieszać.

Podawać jako dodatek do obiadu, zamiast surówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 26.10.2015 09:00
co prawda to nie surówka, bo z gotowanych jarzynek, ale też smaczna, no i znacznie łatwiej przyswajalna dla osob, które stosują lekkostrawną dietę :)
Łukasz15 25.10.2015 17:56
Bardzo dobra sałatka
Bernadeta1 25.10.2015 16:32
bardzo lubię taki dodatek do obiadu
mileneczka5 25.10.2015 16:12
moja ulubiona surówka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak