Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka selerowo-ananasowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ananas świeży 1 sztuka
seler marynowany 1 słoik
ogórek konserwowy Smak 4-5 sztuk
kukurydza w puszce 1 puszka
jajko 3 sztuki
ryż 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka selerowo-ananasowa

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i posiekać. Ryż wrzucić na wrzątek, ugotować na półmiękko i ostudzić. Ananasa przekroić na pół i wydrążyć (połówka wydrążonej skóry posłuży jako miseczka do serwowania sałatki), miąższ pokroić na średniej wielkości kawałki. Seler i kukurydzę odsączyć. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać pieprz i sól do smaku. Można dodać łyżkę majonezu lub gęstego jogurtu, aby sałatka nie była zbyt sucha. Wymieszaną sałatkę przełożyć do przygotowanej wcześniej "miseczki" ze skóry ananasa i udekorować według uznania. Serwować lekko schłodzoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.02.2015 15:48
Sałateczka super :))
Seba 05.02.2015 08:52
pyszna sałateczka
Margo1 11.01.2015 12:27
podoba mi się ;)
misia53 10.01.2015 22:06
Fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak