Sałatka selerowo-ananasowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas świeży

    1 sztuka
  • seler marynowany

    1 słoik
  • ogórek konserwowy Smak

    4-5 sztuk
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • jajko

    3 sztuki
  • ryż

    3 łyżki
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i posiekać. Ryż wrzucić na wrzątek, ugotować na półmiękko i ostudzić. Ananasa przekroić na pół i wydrążyć (połówka wydrążonej skóry posłuży jako miseczka do serwowania sałatki), miąższ pokroić na średniej wielkości kawałki. Seler i kukurydzę odsączyć. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać pieprz i sól do smaku. Można dodać łyżkę majonezu lub gęstego jogurtu, aby sałatka nie była zbyt sucha. Wymieszaną sałatkę przełożyć do przygotowanej wcześniej "miseczki" ze skóry ananasa i udekorować według uznania. Serwować lekko schłodzoną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 07.02.2015 15:48
Sałateczka super :))
Seba 05.02.2015 08:52
pyszna sałateczka
Margo1 11.01.2015 12:27
podoba mi się ;)
misia53 10.01.2015 22:06
Fajnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat