SAŁATKA RYŻOWO- WARZYWNA Z KURCZAKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • margaryna

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • cukinia

    1 szt
  • pieczarki

    20 dag
  • bulion warzywny

    1 szt
  • Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat

    2 z bazylią i oregano
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • indyk

    40 dag
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ryż długoziarnisty

    2 (paraboliczny)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. Paprykę, cebulę
,cukinię ( bez miąższu) pieczarki myjemy,pokroimy na kawałki i
obsmażamy na 2 łyżkach oleju. Pieczarki należy smażyć oddzielnie na
margarynie, wymieszać wraz z warzywami z ryżem.
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki delikatnie podsmażamy na
margarynie, dodajemy sos sałatkowy i smażymy z obu stron dodajemy do
warzyw i ryżu.
Mieszamy z natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 21.06.2012 17:04
pychotka;)
ZEWA 13.06.2012 13:19
też robię sałatki z ryżem
Mariposas 17.01.2012 20:51
super przepis
ronald88 18.11.2011 16:46
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat