Sałatka ryżowo serowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    15 dag
  • ryż

    1 woreczek
  • groszek zielony

    1 puszka
  • kukurydza

    1 puszka
  • majonez

    4 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • ogórki

    3 szt
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Ser zółty kroimy w drobna kosteczkę . Kukurydzę i groszek odcedzamy , dodajemy do sera. Korniszony kroimy w drobna kosteczkę. Składniki mieszamy z zimnym ryżem. dodajemy majonez i śmietanę. Mieszamy doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat