Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowo serowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 15 dag
ryż 1 woreczek
groszek zielony 1 puszka
kukurydza 1 puszka
majonez 4 łyżki
śmietana 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
ogórki 3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowo serowa

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Ser zółty kroimy w drobna kosteczkę . Kukurydzę i groszek odcedzamy , dodajemy do sera. Korniszony kroimy w drobna kosteczkę. Składniki mieszamy z zimnym ryżem. dodajemy majonez i śmietanę. Mieszamy doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak