Sałatka ryżowo - pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 torebka
  • pieczarki

    50 g
  • cebula

    1
  • majonez

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    0,5 pęczka
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować i ostudzić, pieczarki pokroić w plasterki i poddusić na maśle. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Posypać natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat