Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i bobem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 2 woreczki
pomidory 2 szt
groszek zielony 1 puszka
Pieprz biały mielony Prymat
natka pietruszki
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem i bobem

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy i odstawiamy. Do miski dodajemy odsączony bób i groszek. Pomidora myjemy i kroimy drobno. Natkę pietruszki myjemy osuszamy i siekamy. Składniki lekko mieszamy , dodajemy ryż i tuńczyka z puszki. Całość solimy i doprawiamy pieprzem świeżo mielonym . Odstawiamy na ok 15 min i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 18.10.2013 16:02
pyszna uwielbiam bób
dodi 23.03.2013 17:24
pysznie wygląda.
Megg 23.03.2013 16:58
super sałatka z bobem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak