Sałatka ryżowa z tuńczykiem i ananasem

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 woreczek
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    4 łyżki
  • ananas w puszce

    3 krążki
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • majonez

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Kukurydzę odsączamy. Paprykę kroimy w kostkę. Krążki ananasa odsączamy z zalewy i również kroimy w kostkę. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki i mieszamy. Dodajemy majonez - ja dodaje go niewiele, tak tylko żeby sałatka nie była zbyt sucha i żeby składniki się połączyły. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

12.06.2016 21:34
smaczna sałatka

agnieszka214

12.06.2016 20:58
Lubię takie sałatki

Łukasz15

12.06.2016 20:25
Pyszna sałatka

Futka

12.06.2016 19:56
Pyszna i pożywna sałatka :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat