Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
pomidor 3 sztuki
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
ogórki kiszone 6 sztuk
majonez tradycyjny 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Jak ostygnie mieszamy go z tuńczykiem. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Z kukurydzy i zielonego groszku odlewamy zalewę. Ogórki kiszone kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez, a także pieprz i sól wedle smaku. Mieszamy i sałatkę przechowujemy w lodówce.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 18.08.2013 09:40
mniam mniam
Katarzyna54 06.02.2013 16:30
no i pycha
babi17 03.02.2013 20:11
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak