Sałatka ryżowa z surimi

Sałatka ryżowa z surimi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • woda

    do gotowania
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • kukurydza konserwowa

    3/4 puszki
  • paluszki surimi

    100 g
  • posiekany koper

    1 łyżka
  • sos

    1000 wysp 1 łyżka
  • majonez

    4 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy we wrzątku na sypko. Odcedzamy i studzimy.

Por kroimy w ćwierć plasterki, a surimi w dużą kostkę, dodajemy do ryżu razem z kukurydzą i koperkiem, mieszamy.

Majonez mieszamy z sosem 1000 wysp i również dodajemy do ryżu, całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przed podaniem schładzamy w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka17

08.02.2018 16:35
bardzo apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat