Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z serem i słonecznikiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż basmati 1 szklanka
ogórek 1 sztuka
suszone pomidory 12 sztuka
słonecznik łuskany 5 dag
ser żółty 10 dag
szczypiorek 1 pęczek
olej z pestek dyni 4 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z serem i słonecznikiem

Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą.

Ogórka obieramy, płuczemy, kroimy w drobną kostkę.

Suszone pomidory odcedzamy z zalewy i kroimy w cienkie paski.

Ser żółty kroimy w bardzo drobną kostkę, a opłykany szczypiorek drobno siekamy.

Do ryżu dodajemy pomidory, ogórka, ser oraz 3/4 szczypiorku i łuskanego słoneczniku.

Wlewamy olej z pestek dyni i dokładnie mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przed podaniem posypujemy sałatkę pozostałym szczypiorkiem i słonecznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 09.05.2014 09:46
podoba mi się :)
Ola1984 09.05.2014 09:25
Pyszna i pożywna sałatka.
dodi 09.05.2014 08:36
fajny pomysł na sałatkę
Agnieszka-87-25 09.05.2014 08:06
mniam coś dla mnie
kuklik 09.05.2014 06:19
bardzo interesująca
kornelcia 08.05.2014 23:16
muszę spróbować , bo zapowiada się pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak