Sałatka Ryżowa z Podwędzaną Kiełbaską

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 woreczki po 100 gram
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • kukurydza

    1 puszka
  • groszek

    1 puszka
  • kiełbasa podwawelska

    250 gram
  • majonez

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy.Ryż ugotować w osolonej wodzie ,wyłożyć z woreczków do misy i odstawić ,aby ostygł. Kiełbasę obrać z osłonki , pokroić w kosteczkę i dodać do zimnego ryżu . Cebule obrać ,posiekać i dodać do ryżu. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Sałatkę przed podaniem schłodzić w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 16.06.2013 12:08
Uwielbiam sałatki, a ich różnorodność jest najlepsza
Mariusz10 13.06.2012 18:38
pyszna
PaniMISIOWA 22.04.2012 09:02
idealna na imprezy
smakowita 23.03.2012 10:08
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
fictor123 22.03.2012 10:33
fajnie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat