Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z pieczonym kurczakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
pieczony kurczak 1 ćwiartka
brzoskwinie w puszce 2 szt
żółty ser 10 dag
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z pieczonym kurczakiem

Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Z kurczaka usuwamy kości i mięso kroimy w kostkę. Brzoskwinie z puszki /2 szt tzn. 4 połówki/ odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki mieszamy, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku. Ja wykorzystuję kurczaka pozostałego po obiedzie a ponieważ zazwyczaj robię go na ostro sałatkę doprawiam bardzo ostrożnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 08.02.2014 21:59
wyśmienita sałatka
Małgorzata9 08.02.2014 21:46
moje smaki, lubię takie surówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak