Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z mini ogóreczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
marchewka 1 szt
mini ogóreczki 4 łyzki
cebula 1 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
tuńczyk kawałki w oleju 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z mini ogóreczkami

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy wyciągamy z woreczka i studzimy . Wyciągamy tuńczyka z puszki lekko odcedzamy z nadmiaru oleju dodajemy do zimnego ryżu. Marchewkę obieramy ,gotujemy .Zimną kroimy w kostkę dodajemy do ryżu . Cebulę siekamy dodajemy do sałatki. Mini ogóreczki odcedzamy i łączymy z pozostałymi składnikami.Mieszamy i doprawiamy pieprzem do smaku .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 07.12.2012 09:16
Polecam na impreze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak