Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
woda 1/2 litra
sól 1/3 łyżeczki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
groszek konserwowy 1/2 puszki
pieczarki marynowane 6 sztuk
cebulka marynowana 1/2 słoika
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
majonez tradycyjny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ryżowa

Cebulki, groszek, kukurydzę odsącz z zalewy. Ugotuj ryż na wodzie z dodatkiem odrobiny soli. Kiedy ryż się ugotuje i przestygnie dodaj odsączone warzywa. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz majonezem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak