Sałatka ryżowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 woreczki
  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 puszki
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1-2 szt
  • jajko

    5 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • sezam

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować do miękkości w woreczkach,wysypac do salaterki, schłodzić , jajka ugotować na twardo, dodać do ryżu, cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, połączyć z ryżem i jajkami.
Tuńczyka odsączyć z zalewy dodać do sałatki, doprawić do smaku pieprzem i solą i wymieszać z majonezem. Przed podaniem posypac sezamem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 06.07.2014 16:02
prosta a zarazem smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat