Sałatka rybna z cykorią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czarne oliwki

    100 gram
  • pomidory

    2
  • cykorie

    2
  • cebula

  • oliwa

    2 łyżki
  • posiekany koperek

    1 łyżka
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczki
  • szprotki

    2 (w oleju)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i pomidory obrać, pokroić w kostkę. Cykorie umyć, rozdzielić listki. Szproty odsączyć z oleju i dodać do pomidorów. Oliwki przekroić na pół, dodać do sałatki wraz z cebulą i koperkiem. Doprawić oliwą, octem i przyprawami. Liście cykorii napełnić sałatką i udekorować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat