Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka rybna w papierze ryżowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papier ryżowy 1 opakowanie
groszek konserwowy 1 puszka
cebula czerwona 1 sztuka
ogórki kiszone 2 sztuki
majonez 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ryba wędzona 2 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka rybna w papierze ryżowym

Ugotować papier ryżowy. Rybę rozdrobnić widelcem, dodać drobno posiekaną cebulkę, groszek, majonez. Przyprawić i wymieszać. Sałatkę nakładać na papier i uformować w fikuśne kiełbaski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 07.09.2012 22:44
genialny przepis!
Neetka90 07.09.2012 22:44
genialny przepis!
Katarzyna40 05.09.2012 22:35
malinka18- faktycznie! nie pomyślałam o szczypiorku, a pomysł genialny :)
Katarzyna40 05.09.2012 22:34
Pyza smaczna- je sie bardzo wygodnie, nic nie wyleci, bo sałatka jest zbita, a kiełbaski niewielkie:) Jeżeli chodzi o gotowanie, to zależy jaki papier kupisz- zawsze jest instrukcja na opakowaniu- ale generalnie sie je zanurza na chwilke we wrzątku i wykłada- każdy oddzielnie, zeby się nie pokleiły
malinka18 05.09.2012 21:39
całkiem fajny pomysł...ja bym jeszcze boki związała szczypiorkiem-tak dla ozdoby...
SmacznaPyza 05.09.2012 21:03
i jeszcze jedno - ile czasu i jak gotować papier ryżowy?
SmacznaPyza 05.09.2012 21:03
i jak to się je? bałabym się, że po ugryzieniu kawałka reszta wyleci...
gosia47-47 05.09.2012 20:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak