Sałatka rukola z kiwi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    1 opakowanie
  • kiwi

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • winogrona

    8 sztuka
  • olej lniany

    1 łyżka
  • woda

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rukolę umieszczamy w dużej misce. Pomidora parzymy, obieramy ze skóry, usuwamy ziarna i przecinamy na średniej wielkości cząstki. Kiwi obieramy i kroimy w cienkie plastry i odstawiamy na chwilę. Winogrona przecinamy na pół, a obraną cebulę kroimy w cienkie krążki. Ser typu bałkańskiego natomiast kroimy w średnią kostkę. Składniki zalewamy olejem lnianym i wodą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz posypujemy suszoną bazylią. Całość dokładnie mieszamy. Na sam koniec na wierzchu układamy plastry kiwi.Chłodzimy w lodówce około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 29.09.2013 10:48
Takie sałatki uwielbiam :)
Janina 29.09.2013 09:52
Ciekawy pomysł na sałatkę;)
Jadwiga/Jaga85 28.09.2013 20:35
Mi również:)
sanielcia 28.09.2013 20:13
Mi się podoba pomysł:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat