Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka porowo-gruszkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

por (biała część) 3 szt
gruszki 2 szt
słonecznik łuskany 1 garść
listki melisy

SOS

wino białe półwytrawne 3/4 szkl
miód akacjowy 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka porowo-gruszkowa

Składniki sosu zmiksować, wstawić na 15 min do lodówki. Pory obrać, umyć, pokroić w cienkie talarki. Gruszki obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w dużą kostkę.
Składniki przełożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać. Przed podaniem posypać pestkami słonecznika i udekorować melisą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak