Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pomidorowo-pieczarkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorki cherry 10 sztuk
pomidory żółte 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
pieczarki marynowane 20 małych sztuk
majonez 2 czubate łyżki
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pomidorowo-pieczarkowa

Pomidory umyć, osuszyć. Pomidorki cherry przekroić na pół, żółte pomidory pokroić w ćwierć plasterki. Pomidory przełożyć do miski. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w ćwiartki. Cebulę i pieczarki dodać do pomidorów. Do sałatki dodać majonez, trochę przyprawy do sałatek (najlepiej z młynka) i odrobinę soli. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak