Sałatka pomidorowo-pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidorki cherry

    10 sztuk
  • pomidory

    żółte 2 sztuki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • pieczarki marynowane

    20 małych sztuk
  • majonez

    2 czubate łyżki
  • Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyć, osuszyć. Pomidorki cherry przekroić na pół, żółte pomidory pokroić w ćwierć plasterki. Pomidory przełożyć do miski. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w ćwiartki. Cebulę i pieczarki dodać do pomidorów. Do sałatki dodać majonez, trochę przyprawy do sałatek (najlepiej z młynka) i odrobinę soli. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat