Sałatka pikantna Huang-ho

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • śmietana 12%

    200 ml
  • krem z gorczycy

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól do smaku

  • cukier drobny

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
  • ogórek

    1 szt
  • kurkuma mielona

    3/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę umyć i pokroić. Szczypiorek posiekać. Ogórka oskrobać i pokroić w kostkę. Połączyć składniki. Dodać kukurydzę z puszki i wymieszać. Ze śmietany, kremu z gorczycy oraz kurkumy przygotować sos. Doprawić sos do smaku solą, cukrem, pieprzem, czosnkiem i sokiem z cytryny. Polać sałatkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 25.06.2012 21:47
to coś dla mnie :-)
Goya 05.10.2011 09:13
super
angelika14 25.09.2011 18:10
pysznosci
Dorota76 02.04.2011 20:59
pyszności
pacpaw 11.11.2010 17:06
te zdjęcia są po prostu niezwykłe!!! już wiem na kim się będę wzorował
MAR3STA 11.11.2010 15:19
super zestawienie!
Renia_Kawa 10.11.2010 17:56
Pycha, pycha!
Małgorzata113 09.11.2010 08:08
ale pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat