Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowa z jajkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
cebula biała 2 szt.
szczypiorek 1 pęczek
papryka czerwona 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
jajko 5 szt
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowa z jajkami

Wykonanie:
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić, wystudzić i pokropić sokiem z cytryny. Jajka ugotować na twardo. Cebulę obrać, pokroić w plastry i sparzyć wrzątkiem i odsączyć. Pieczarki wymieszać z cebulą i posiekanym drobno szczypiorkiem oraz papryką. Przyprawić do smaku, wymieszać z majonezem i obłożyć ćwiartkami jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 24.04.2015 18:19
dobra sałatka :)
agnieszka214 20.04.2015 19:07
grzybki to ja lubie
mirosława4 20.04.2015 18:50
smaczna nie tylko na przekąskę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak