Sałatka pastelowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk kawałki w oleju

  • melon

  • cebula

  • jabłko

    1
  • szynka gotowana

    1 plaster
  • keczup pikantny

    1 łyżka
  • majonez

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka odsączamy z oleju i rozdrabniamy na małe kawałeczki, miąższ melona , cebulę , jabłko pokrojone w kostkę , szynkę w paseczki te wszystkie składniki przekładamy do naczynia polewamy majonezem zmieszanym z keczupem i delikatnie wymieszać . Schłodzić w lodówce a przed podaniem przełożyć w salaterki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ElizaT 21.04.2011 22:23
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat