Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka paprykowo-orzechowa z marynowanymi grzybkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 strąki
papryka żółta 1 strąk
majonez 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby marynowane 2 pokrojone
orzechy włoskie 3 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka paprykowo-orzechowa z marynowanymi grzybkami

Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kosteczkę. Dodajemy grzyby, orzechy i natkę pietruszki.Majonez mieszamy ze śmietana, sokiem z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem. Przygotowany sos dodajemy do pozostałych składników i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 27.01.2013 15:42
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak