Sałatka Pani Adeli

Sałatka Pani Adeli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa

    15 dag
  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    2-3
  • pomidor

  • dymki ze szczypiorkiem

    3
  • żółty ser

    10 dag
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól, pieprz

  • sardynki

    puszka (w oleju)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę pokrój na kawałki ugotuj w osolonej wodzie powinna byc jedrna i chrupka Ziemniaki obierz pokrój w półplasterki Pomidora pokroj w ósemki Cebulkę ze szczypiorkiem pokroj w talarki Ser zetrzyj na jak najcieńsze wiórki Utrzyj sok z cytryny z cukrem i olejem na gladki sos przypraw sola i pieprzem W salaterce uloz fasolkę ziemniaki osaczone z oleju sardynki czastki pomidora oraz dymke Przemieszaj Polej sosem posyp serem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat