Sałatka Pani Adeli

Sałatka Pani Adeli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa

    15 dag
  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    2-3
  • pomidor

  • dymki ze szczypiorkiem

    3
  • żółty ser

    10 dag
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól, pieprz

  • sardynki

    puszka (w oleju)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka Pani Adeli

Fasolkę pokrój na kawałki ugotuj w osolonej wodzie powinna byc jedrna i chrupka Ziemniaki obierz pokrój w półplasterki Pomidora pokroj w ósemki Cebulkę ze szczypiorkiem pokroj w talarki Ser zetrzyj na jak najcieńsze wiórki Utrzyj sok z cytryny z cukrem i olejem na gladki sos przypraw sola i pieprzem W salaterce uloz fasolkę ziemniaki osaczone z oleju sardynki czastki pomidora oraz dymke Przemieszaj Polej sosem posyp serem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat