Sałatka owocowa z rumem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    2 sztuki
  • pomarańcze

    2 sztuki
  • kiwi

    4 sztuki
  • żurawina

    3 łyżki
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • rum

    25 mililitrów
  • miód płynny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce umyć i obrać ze skórki. Banany pokroić na plasterki. Kiwi i pomarańcze pokroić na małe cząstki. Wycisnąć sok z cytryny, dodać sok powstały w czasie krojenia kiwi i pomarańczy, rum oraz miód. Wszystko dokładnie wymieszać do rozpuszczenia się miodu.
Pokrojone owoce i żurawinę przełożyć do miski, polać sokiem i delikatnie wymieszać. Odstawić na 1 godzinę, aby owoce przeszły smakiem rumu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 14.01.2014 19:38
pyszny deser
Ada-Gaba 09.07.2013 07:12
tez taka robię, jest pyszna
barbara11561 05.07.2013 15:46
bardzo pyszna sałatka owocowa
ankaryba 15.05.2013 08:28
uwielbiam :-)
Klausia 15.03.2013 12:50
sałatka dla mnie idealna :)
anemon 20.02.2013 13:46
Granita Granita, polecam wypróbuj, te procenty naprawdę dobrze pasują w tej sałatce.
Granita 19.02.2013 13:10
uwielbiam wszystkie takie owocowe wariacje,ale z % jeszcze nie probowałam
caralajna 30.07.2012 00:47
to ja z podwójnym rumem poproszę :P
adam1f 07.02.2012 19:37
dobre
IZABELA29 22.12.2011 08:17
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat