Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa z kapustą, papryką i kminkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 3 kg
cebula 1 kg
marchew 1 kg
papryka czerwona 1 kg
ocet 10 % 1 szkl.
cukier 1 szkl.
sól 2-3 łyżki
kminek 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa z kapustą, papryką i kminkiem

Warzywa oczyścić, umyć, osączyć i utrzeć na największych oczkach tarki lub drobno posiekać - ja rozdrabniam malakserem z tarczą o dużych oczkach.
Przygotowane warzywa wymieszać z solą, cukrem, pieprzem i octem - pozostawić pod przykryciem na calą noc.
Następnego dnia zapakować do dużych słoików, między warsty nasypać po trochę ziarenek kminku, uzupełnić pozostałym po warzywach sokiem i zapasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 21.07.2013 09:59
co prawda do ryby jakoś od dzieciństwa preferuję kiszoną kapustę, ale taka marynowana sałatka może być jakąś odmianą :)
jasiek 19.07.2013 19:24
doskonałą do ryby
2milutka 19.07.2013 19:10
pyszniutka z kminkiem uwielbiam:)
Marta11 19.07.2013 18:49
tez taka robie jest smaczna
Konczi 19.07.2013 17:46
bardzo fajna sałatka, taka domowa najlepsza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak