Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka nicejska- moja wersja

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sałatka

szpinak baby 1 garść
jajko 2 sztuki
żółta fasolka szparagowa 8-10 sztuk
cebula czerwona 0.5 sztuki
czarne oliwki 15 sztuk
łosoś wędzony plastry 100 gramów

Sos

ocet winny 1 łyżka
olej 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz
miód 0,5 łyżeczki

Porada

Jako dodatek do sałatki proponuję tosty przygotowane z chleba tostowego obtoczonego w jajku lub chleb tostowy przyrumieniony na patelni grillowej.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka nicejska- moja wersja

Fasolkę gotujemy i studzimy. Szpinak mieszamy z pokrojoną cebulą, pomidorkami, oliwkami i fasolką. Jajko gotujemy na twardo, studzimy.

Składniki na sos mieszamy i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wymieszane wcześniej składniki zalewamy sosem. Wszystko razem mieszamy, tak aby sos rozłożył się równomiernie.
Sałatkę wykładamy do miseczki lub głębokiego talerza. Na wierzchu układamy pokrojone jajko i kawałki łososia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.02.2016 08:41
Pyszna sałatka
cukiereczek 10.02.2016 19:55
no i wyszła apetyczna sałatka
Bernadeta1 10.02.2016 17:24
smacznie się prezentuje
Benita 10.02.2016 14:58
Kolorowa i pyszna sałatka.
anka1988 10.02.2016 14:51
smaczna, szybka sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak