Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka nicejska- moja wersja

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sałatka

szpinak baby
1 garść
jajko
2 sztuki
żółta fasolka szparagowa
8-10 sztuk
cebula czerwona
0.5 sztuki
czarne oliwki
15 sztuk
łosoś wędzony plastry
100 gramów

Sos

ocet winny
1 łyżka
olej
3 łyżki
czosnek
1 ząbek
sól i pieprz
miód
0,5 łyżeczki

Porada

Jako dodatek do sałatki proponuję tosty przygotowane z chleba tostowego obtoczonego w jajku lub chleb tostowy przyrumieniony na patelni grillowej.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka nicejska- moja wersja

Fasolkę gotujemy i studzimy. Szpinak mieszamy z pokrojoną cebulą, pomidorkami, oliwkami i fasolką. Jajko gotujemy na twardo, studzimy.

Składniki na sos mieszamy i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wymieszane wcześniej składniki zalewamy sosem. Wszystko razem mieszamy, tak aby sos rozłożył się równomiernie.
Sałatkę wykładamy do miseczki lub głębokiego talerza. Na wierzchu układamy pokrojone jajko i kawałki łososia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.02.2016 08:41
Pyszna sałatka
cukiereczek 10.02.2016 19:55
no i wyszła apetyczna sałatka
Bernadeta1 10.02.2016 17:24
smacznie się prezentuje
Benita 10.02.2016 14:58
Kolorowa i pyszna sałatka.
anka1988 10.02.2016 14:51
smaczna, szybka sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak