Sałatka na wiosnę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieszanki sałat

    1 op
  • rzodkiewek

    5
  • serka w kostkach typu greckieg

    100 g
  • szynki w plasterkach

    100 g
  • szparagów

    główki z jednego pęczka
  • duzy pomidor

    1
  • sos tysiąca wysp

    1 w proszku
  • sól do smaku

  • jogurt naturalny

    3/4 szk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku zagotować wodę z odrobiną soli i cukru. Wrzucić główki szparagów i blanszować około minuty. Wyjąć je łyżką cedzakową i wrzucić do zimnej wody. Po chwili odcedzić. Jogurt dokładnie wymieszać z sosem i odstawić. Pomidora umyć, pokroić w sporą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w plasterki a potem oddzielić każdy plasterek robiąc kółeczka. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Na półmisku lub dowolnym dużym talerzu ułożyć sałatę. Następnie układać rzodkiewkę, cebulę i pomidory. Plasterki szynki przekroić wzdłuż na pół, zwinąć w rożki i ułożyć na sałacie. Ser odsączyć z zalewy i posypać na wierzch. Na koniec dodać główki szparagów i polać sałatkę przygotowanym wcześniej sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 21.08.2012 07:59
bardzo apetyczne
magdziorka6 18.08.2012 19:03
kolorowa i bardzo apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat