Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na wiosnę

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mieszanki sałat 1 op
rzodkiewek 5
serka w kostkach typu greckieg 100 g
szynki w plasterkach 100 g
szparagów główki z jednego pęczka
duzy pomidor 1
sos tysiąca wysp 1 w proszku
sól do smaku
jogurt naturalny 3/4 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na wiosnę

W rondelku zagotować wodę z odrobiną soli i cukru. Wrzucić główki szparagów i blanszować około minuty. Wyjąć je łyżką cedzakową i wrzucić do zimnej wody. Po chwili odcedzić. Jogurt dokładnie wymieszać z sosem i odstawić. Pomidora umyć, pokroić w sporą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w plasterki a potem oddzielić każdy plasterek robiąc kółeczka. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Na półmisku lub dowolnym dużym talerzu ułożyć sałatę. Następnie układać rzodkiewkę, cebulę i pomidory. Plasterki szynki przekroić wzdłuż na pół, zwinąć w rożki i ułożyć na sałacie. Ser odsączyć z zalewy i posypać na wierzch. Na koniec dodać główki szparagów i polać sałatkę przygotowanym wcześniej sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 21.08.2012 07:59
bardzo apetyczne
magdziorka6 18.08.2012 19:03
kolorowa i bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak