Sałatka na przekąskę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórka konserwowego

    200 g
  • marynowanych pieczarek

    299 g
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • majonezu

    4 łyżka
  • ryż ugotowany

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowany na sypko ryż wystudzić i wrzucić do miski.
Paprykę pozbawioną gniazda nasiennego, cebulę obraną z łupin, ogórki i pieczarki pokroić w kostkę i dodać do ryżu.
Dodać majonez oraz przyprawy do smaku.
Wymieszać sałatkę i odstawić na około 20 minut aby smaki się przegryzły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 31.05.2012 15:33
dzieki za dobry przepis
Cukiereczek13 30.05.2012 23:23
super wygląda ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat