Sałatka mięsna z ogórkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 szt
  • sos sojowy

    6 łyżek
  • zielona karbowana sałata

    1 główka
  • ogórki konserwowe

    5 szt
  • cebula

    2 szt
  • siekany koperek

    1 łyżka
  • siekana pietruszka

    1 łyżka
  • zalewa z ogórków konserwowych

    3 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • bulion

    3 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • wołowina

    60 (gotowana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy sos: zalewę od ogórków konserwowych mieszamy z olejem, octem winnym, bulionem, musztardą i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.Ziemniaki obieramy i gotujemy w wodzie z sosem sojowym. Odcedzamy, studzimy i kroimy w kostkę. Mięso / możemy wykorzystać pozostałe od obiadu/ siekamy, przekładamy do miski i zalewamy sosem, odstawiamy do lodówki na 12 godz. Ogórki kroimy w kostkę. Cebule obieramy i drobno siekamy. Sałatę dzielimy na liście,opłukujemy i osuszamy. Ogórki, cebule, ziemniaki, koperek i natkę dodajemy do mięsa mieszamy i odstawiamy na 15 min. Na półmisku układamy liście sałaty i wykładamy na nie sałatkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat