Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka melonowo – brzoskwiniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 op
melon 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
syrop brzoskwiniowy 5 łyżek
rodzynki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka melonowo – brzoskwiniowa

Rodzynki należy opłukać, odsączyć i zalać sokiem z brzoskwiń i cytryny. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w plasterki.
Melon przekroić na pół i wydrążyć specjalną łyżeczką małe kuleczki. Ułożyć owoce w miseczce, dodać rodzynki wymieszane z sokiem brzoskwiniowo – cytrynowym i wymieszać.
Schodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 16.11.2016 21:17
smaczna sałatka owocowa
jan_mag 16.11.2016 10:47
Pyszności takie owoce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak