Sałatka meksykańska z tuńczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

    2 puszki
  • kukurydza w puszce

  • groszek konserwowy

  • fasola czerwona z puszki

  • marchewka

    3-4 szt
  • ogórek kiszony

    3 szt
  • jaja na twardo

    5 szt
  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    3-4 szt
  • por (biała część)

  • majonez

    1 duży słoik
  • musztarda

    1 łyżka
  • sól

  • papryka mielona

    1 szczypta
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy z łupin , kroimy w kostkę, marchew w słupki, paprykę w paski, por i ogórki w półplasterki, a jajka w ósemki. Dodajemy osączone:fasolę, kukurydzę, groszek i tuńczyka. Doprawiamy solą ,pieprzem i szczyptą papryki. Mieszamy z majonezem i musztardą, a na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 30.01.2014 18:05
Bardzo pysznie się zapowiada
Katarzyna59 26.05.2013 16:00
świetny pomysł
hahanka 03.03.2013 19:25
fajna bogata sałatka
wiola333 23.01.2013 15:04
mniam
IKrakowianka 31.10.2012 21:25
świetna sałatka
Łukasz15 21.10.2012 13:21
Pyszna
caralajna 09.08.2012 09:00
pycha
Renia1 03.02.2012 18:22
pycha
Seba 06.01.2012 00:32
smaczna
gacopierz23 24.09.2011 16:29
muszę spróbować z tuńczykiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat