Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka marchewkowo-kapuściana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
marchewki 3
jabłko 2
sok z cytryny 1/2 cytryny
sól do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
olej lniany 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka marchewkowo-kapuściana

Kapustę czerwoną szatkujemy. Marchewki ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy do kapusty. Doprawiamy solą oraz cukrem. Dolewamy olej lniany i mieszamy. Jabłka obieramy i ścieramy również na tarce jarzynowej. Jabłko skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy kapusty i marchewki. Dodajemy jeszcze natkę pietruszki. Całość mieszamy i gotowe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 08.01.2013 20:37
hmmm taka naturalna... bardziej na słodko czy słono?
Katarzyna/kate1980 07.01.2013 21:24
fajna
artur7 07.01.2013 20:50
apetyczne
aginaa 07.01.2013 19:06
pomyslowe
Grażyna13 07.01.2013 14:35
Fajna :)
Konczi 07.01.2013 08:02
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak