Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka majonezowa z kalarepą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka pieczony lub wędzony 200 g
ziemniaki ugotowane 4 szt
marchew 2 szt
kalarepka młoda 2 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
szczypiorek 2 pęczki
rzodkiewka 20 szt
majonez tradycyjny 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka majonezowa z kalarepą

Kalarepki, selery i marchewkę oskrobać a następnie ugotować w posolonej wodzie. Po wystudzeniu pokroić w kostkę. Posiekać drobno mięso z indyka. Umyć i pokroić w plastry rzodkiewkę. Ugotowane ziemniaki pokroić na małe kawałki. Posiekać szczypiorek albo zielona cebulkę. Wymieszać razem marchewkę, kalarepkę, ziemniaki, selera, mięso oraz szczypiorek. Dodać majonez i ponownie przemieszać. Doprawić do smaku. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Na talerzykach porozkładać plasterki rzodkiewki i nałożyć na nie sałatkę. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 07.07.2015 07:07
smaczna propozycja na kolację
Łukasz15 06.07.2015 15:53
ekstra sałateczka
jasiek 06.07.2015 15:36
doskonała sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak