Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ŁOSOŚ W SZUWARACH

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

łosoś filet 500 g
koper świeży 1 pęczek
sok z cytryny 1/2 sztuki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
groszek zielony 350 g
ogórek zielony 1 szt
mix sałat 125 g

Sos:

śmietana 12% 150 ml
Musztarda francuska Prymat 4 łyżeczki
sok z limetki 2 łyżeczki
miód 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ŁOSOŚ W SZUWARACH

1. Filety z łososia pozbawić skóry i pokroić w grubszą kostkę, następnie skropić sokiem z cytryny, oprószyć posiekanym koperkiem i pieprzem cytrynowym. Kawałki łososia ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 160°C przez około
25 minut.

2. Sos:

Wszystkie składniki sosu połączyć ze sobą, doprawić świeżo zmielonym pieprzem, solą i wstawić do lodówki.

3. Zielony groszek ugotować według instrukcji na opakowaniu.

4. Zielonego ogórka obrać i pokroić w plasterki a mix sałat umyć i osuszyć.

5. Mix sałat, ogórek i groszek wymieszać w salaterce, na wierzchu ułożyć łososia i całość polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 08.02.2016 20:59
ciekawy przepis
dollce 08.02.2016 18:25
super przepis
berys18 08.02.2016 17:58
fajna nazwa, fajna sałatka
Kuchenka 08.02.2016 17:56
świetnie podane danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak