SAŁATKA LEŚNA POLANA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki marynowane

    1 słoik
  • ziemniaki ugotowane

    4 szt
  • marchewki ugotowane

    4 szt
  • jajko

    6 szt
  • ser żółty

    15 dag
  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • majonez

  • koperek

  • szczypiorek

  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W tortownicy wyłożonej folią układać grzybki ogonkami do góry jeden obok drugiego. Posypujemy pokrojonym koperkiem i szczypiorkiem, delikatnie smarujemy majonezem.
Następnie kładziemy marchew startą na grubych oczkach i smarujemy majonezem, potem ziemniaki ugotowane i pokrojone w kostkę, na to majonez. Kolejno paprykę pokrojoną w kostkę, mięso przysmażone z przyprawą gyros i majonez, następnie jajka również pokrojone w kostkę i delikatnie majonez. Na koniec posypujemy żółtym serem. Wkładamy do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 21.06.2012 11:24
uwielbiam tą sałatkę :)
anja3107 21.06.2012 08:02
bardzo apetycznie wygląda
patusia 21.06.2012 03:33
Uwielbiam takie warstwowe sałatki :)
matriasik 21.06.2012 03:02
Ma piękne barwy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat