Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kolorowa z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
papryka konserwowa 1 słoik
ogórki konserwowe 10 sztuk
kukurydza w puszce 1 puszka
majonez tradycyjny 4 łyżki
sól do smaku
cebula biała 2 sztuki
groszek konserwowy 1 puszka
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kolorowa z tuńczykiem

Ryż gotujemy al-dente w lekko osolonej wodzie, musi być sypki. Odlewamy zalewę z kukurydzy i groszku. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Wszystkie warzywa łączymy z tuńczykiem w oleju, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy majonez, a także sól i pieprz do smaku. Mieszamy. Możemy wierzch sałatki udekorować papryką i ogórkami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ssylwiaa 26.11.2012 18:28
... i na pewno super smakuje :)
Wiesława1 25.11.2012 18:38
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak