Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kalafiorowo - ryżowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior główka
ryż biały 2 woreczki
Kukurydza z Puszki
ogórek kiszony 3-4
szynka wędzona 200 gram
koperek
majonez
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
jajko ugotowane na twardo 3

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kalafiorowo - ryżowa

Kalafior dzielimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie tak aby nie był za miękki. Ryż także gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Ostudzony kalafior i ryż wrzucamy do miski i dodajemy kukurydzę, pokrojone w kostkę jajka, ogórki i szynkę. Koperek siekamy i mieszamy z majonezem i dodajemy do sałatki. Przyprawiamy do smaku. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anita 11.08.2013 18:26
wygląda apetycznie
Betka 07.12.2012 17:09
świetnie się prezentuje;)
traktorek 01.12.2012 19:13
fajna
angelika14 01.12.2012 16:29
lubię taką sałatkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak