SAŁATKA JARZYNOWO-ŚLEDZIOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe solone

    5 szt
  • marchewka ugotowana

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • ogórek kiszony

    4 szt
  • groszek konserwowy

    1 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • majonez

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe należy zalać wodą i odstawić aby się odmoczyły.Kilka razy zmienić wodę,przełożyć na sito o osuszyć.Marchewkę i pietruszkę ugotować ,wystudzić i pokroić w kostkę.Ogórki,cebulę również pokroić w kostkę.Groszek odsączyć z zalewy.Por przekroić i dobrze wypłukać.Osuszyć i drobno pokroić.
Śledzie pokroić również na mniejsze kawałki.Wszystkie składniki przekładamy do salaterki,doprawiamy pieprzem i w razie potrzeby solą i mieszamy wszystko z majonezem.Odstawiamy na kilka minut aby połączyły się wszystkie smaki.Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mikrusiak 16.02.2015 17:28
jestem pełna podziwu dla prezentacji tych wspaniałości ;D
caralajna 16.02.2015 17:20
ojej, jaki fajny pomysł podania jako zegar, świetny na sylwestra
ben-ka 16.02.2015 12:42
Taką sałatkę z apetytem bym zjadła,bardzo lubię śledziowe sałatki.
barbara11561 16.02.2015 12:06
pomysł na efekt końcowy podejrzałam w internecie,i nadarzyła się okazja na wykorzystanie:)
zabcia117 16.02.2015 07:38
Świetnie wygląda!
Magula 16.02.2015 07:15
Świetny pomysł z zegarem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat