Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koperkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3 szt
  • seler korzeniowy

    1/4 dużej szt
  • pietruszka

    2 szt
  • marchew

    4-5 szt
  • jabłko

    1 szt
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • jajka

    3-4 szt
  • jogurt naturalny

    200 gram
  • majonez

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • zielone pomidory

    150 gram (konserwowe)
  • koperek świeży

    1 duży pęczek
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koperkiem foto
Warzywa umyć i gotować w skórkach w osolonej wodzie przez około 20 minut, aż będą miękkie, ale nierozgotowane. Odcedzić.
Krok 2 - Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koperkiem foto
Gdy warzywa ostygną obrać je i pokroić w kostkę. Wrzucić do dużej miski.
Krok 3 - Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koperkiem foto
Dodać groszek konserwowy odsączony z zalewy.
Krok 4 - Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koperkiem foto
Jabłko obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do reszty składników.
Krok 5 - Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koperkiem foto
Dodać pokrojone w kostkę konserwowe zielone pomidory. Wymieszać wszystkie składniki.
Krok 6 - Sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym i koperkiem foto
Dodać jogurt naturalny, majonez oraz musztardę. Dokładnie wymieszać, aby składniki dobrze połączyły się z jogurtem. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Na końcu dodać posiekany koperek i jeszcze raz wymieszać.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat