SAŁATKA JARZYNOWA PG.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    4 sztuka
  • pietruszka korzeń

    4 sztuka
  • seler

    0,5 sztuka
  • ziemniak

    2 sztuka
  • jabłko

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • ogórki kiszone

    4 sztuka
  • koperek

  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • majonez tradycyjny

  • Musztarda sarepska Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jaja na twardo

    7 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa wrzucam do garnka,zalewa wodą, gotuję do miękkości. Ostudzam.

Kroję wszystko w kostkę. Dodaję pokrojone jajka ugotowane na twardo.

Jabłko ścieram na tarce o większych oczkach, cebulkę,ogórki i natkę szatkuję. Dodaję do pokrojonych warzyw. Groszek odcedzam i też dodaję.

Doprawiam solą i pieprzem, odstawiam na godzinę.

Majonez i musztardę (dowolna ilość) łączę z pozostałymi składnikami, dokładnie mieszam o chowam do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat