Sałatka jarzynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka
  • pomidory średnie

    3 sztuki
  • jajka

    3 sztuki
  • cytryna

    1 sztuka
  • koper świeży

    pęczek
  • majonez

    1 słoiczek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cebula czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie - musi być lekko twardy. Ugotowany kalafior skropić sokiem z cytryny. Pomidory pokroić na ćwiartki. Jajka ugotować - pokroić na ćwiartki. Cebule pokroić w cienki półksiężyce. Wszystko lekko posolić i popieprzyć. Ułożyć na półmisku, polać warstwę majonezu. Posypać koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 26.09.2015 21:52
standardowo do obiadu niedzielnego
Iwusia 20.05.2014 23:37
smaczna :]
Jagódka77 07.05.2014 14:17
pyszna taka sałatka
pestka 03.12.2013 11:54
świetna sałatka
Seba 28.03.2013 10:11
najlepsza tradycyjna
IZABELA29 18.03.2013 06:48
bardzo lubię
alaaa 17.03.2013 19:49
składniki które podajesz wszystkie lubię,ale takiej sałatki nie robiłam
Ewelina38 18.02.2013 21:46
jak jest z kalafiorem to się piszę, uwielbiam go :)
Norgiusz 09.05.2012 06:42
super
ben-ka 20.04.2012 09:17
takiej jeszcze nie jadłam.......

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat