Sałatka jarzynowa.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    4 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • ziemniaki

    2 szt
  • seler mały

    1 szt
  • ogórki kiszone

    4 szt
  • jabłko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • groszek mrożony

    25 dag
  • sól, pieprz

  • musztarda

    1 łyżka
  • majonez

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaka ugotować w łupinach. Ostudzić i obrać. Jajka ugotować na twardo i obrać. Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Wymieszać całość w dużej misce, dodać blanszowany zielony groszek, jabłko – (zetrzeć na tarce ), sól i pieprz do smaku, musztardę i majonez. Sałatkę jarzynową dobrze wymieszać. Podawać najlepiej następnego dnia, wtedy składniki "przegryzą się".
PS. Do sałatki i np. tymbalików z kurczaka, dodaję blanszowany zielony groszek, jest smaczny i ma prawdziwy kolor groszku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Poison1988 10.06.2015 08:53
pięknie podana aż szkoda jeść ;)
elka72 15.10.2013 20:25
Wygląda jak tort;)
IwonaDD 14.10.2013 17:40
wygląda bosko!
joanna30 14.10.2013 12:07
Jak pięknie podana!
Megg 14.10.2013 11:31
pyszna sałatka i pięknie podana
Joannasz3190 14.10.2013 11:27
Moja ulubiona! :)
pajbek 14.10.2013 08:57
Wygląda bardzo smakowicie :-)
bietka 14.10.2013 08:54
ślicznie udekorowana :)
Ela_K 14.10.2013 08:47
tradycyjna moja ulubiona
Magula 14.10.2013 08:12
pięknie podana sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat