Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczno-ziemniaczana z suszonymi grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
ziemniaki 3 szt duże
posiekany szczypiorek 3 łyżki
majonez 3 łyżki z czubkiem
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 6 szt
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczno-ziemniaczana z suszonymi grzybami

Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do wystudzenia, obieramy i drobno siekamy. Grzyby zalewamy wodą, odstawiamy na 30 min a następnie gotujemy do miękkości, odsączamy i drobno siekamy. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, odcedzamy studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy zieleninę, majonez, doprawiamy do smaku i mieszamy.Jeśli wolimy bardziej zdecydowane smaki zamiast grzybów suszonych możemy dodać grzyby marynowane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 28.04.2013 09:17
składniki zapowiadają pyszną i aromatyczną propozycję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak